Lelőttek egy férfit Münchenben az izraeli konzulátus közelében

külföld
szeptember 05., 11:37

A német rendőrség csütörtökön tüzet nyitott egy „gyanús személyre” a müncheni Karolinenplatz környékén a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt egykori székházának helyén lévő náci dokumentációs központ előtt, írja a BBC. A város náci múltját feldolgozó NS-Dokumentationszentrum nevű múzeum az izraeli konzulátustól nem messze található.

photo_camera Fotó: PAULINE CURTET/AFP

A rendőrség közlése szerint egy férfit láttak a környéken, aki hosszú lőfegyvert tartott magánál, öt rendőr ezután lőtte le a férfit. Joachim Herrmann bajor belügyminiszter megerősítette, hogy a gyanúsított meghalt.

photo_camera Fotó: PETER KNEFFEL/dpa Picture-Alliance via AFP

A környéket lezárták, a közeli lakó- és irodaházakban tartózkodókat arra kérték, hogy maradjanak bent. A rendőrség közölte, hogy dolgoznak a helyzet tisztázásán, és felhívták a lakosság figyelmét, hogy ne tegyenek közzé képeket az incidensről a közösségi médiában. Ennek ellenére már vannak videók az X-en:

link Forrás

Az eset napra pontosan 52 évvel azután történt, hogy a Fekete Szeptember nevű palesztin terrorszervezet megölt 11 izraeli sportolót az 1972-es müncheni olimpián.

Kiemelt videóink