Újabb republikánus támogatja Donald Trump helyett Kamala Harrist

külföld
szeptember 05., 06:24

Liz Cheney, Wyoming volt republikánus képviselője Kamala Harrist támogatja az elnökválasztáson, írja a Guardian. A korábbi képviselő Dick Cheney volt republikánus alelnök lánya, ő a legújabb republikánus, aki nyilvánosan kijelentette, hogy nem fogja támogatni Donald Trumpot.

Liz Cheney januárban
photo_camera Liz Cheney januárban Fotó: PARAS GRIFFIN/Getty Images via AFP

„Mint konzervatív, aki hisz az alkotmányban és fontos neki, mélyen elgondolkodtam a veszélyen, amit Donald Trump jelent, és arra jutottam, hogy nemcsak hogy nem szavazok Donald Trumpra, hanem egyenesen Kamala Harrisre szavazok" – mondta Chaney, aki régóta Trump kritikusa. 2021-ben egyike volt annak a tíz képviselőnek, aki Trump elítélésére szavazott a január 6-i puccskísérlet miatt indított alkotmányos vádeljárásban. Hetekkel később leváltották vezetői szerepéből a képviselőházban, a zárt ajtók mögötti szavazáson a politikust állítólag kifütyülték, miután Trumpot bírálta.

Márciusban Mike Pence, Trump volt alelnöke a Fox tévének elmondta, hogy a január 6-i események és más döntések hatására nem fogja támogatni Trumpot a választáson. Több republikánus politikus is jelezte, hogy nem a párt elnökjelöltjére fog szavazni: Adam Kinzinger, Illinois volt republikánus képviselője, Olivia Troye - aki a Trump-kormányzatban Pence belbiztonsági tanácsadójaként dolgozott -, és Stephanie Grisham, Trump egyik korábbi sajtótitkára is felszólalt a közelmúltban tartott demokrata nemzeti konvención. Augusztus végén több mint 200 republikánus háttérember kérte nyílt levélben párttársait, hogy Trump helyett inkább Harrisre szavazzanak.

Kiemelt videóink