Válasz Online: A NER sztárpapjáról, Bese Gergőről létezik egy akta, amely szerint a plébános melegpartikon vett részt, és tartós kapcsolatai voltak férfiakkal

belföld
szeptember 06., 11:42


A Válasz Online több fideszes politikustól is úgy tudja, hogy a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

A Válasz azt írta, forrásaik videófelvételekkel, telefonos üzenetváltásokkal igazolt sztoriról beszélnek, állításuk szerint a kisfilmek internetes melegpornó-felületeken is láthatóvá váltak.

Bese Gergő nem válaszolt a lap három nappal ezelőtt feltett kérdéseire. Az egyház igen, Michael Wallace Banach, a Szentszék magyarországi nagykövete titkárságán keresztül azt közölte, hogy értesültek a papot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben. Az érsek a cikk megjelenéséig nem reagált a lapnak, majd péntek délben közölték, hogy

„Érsek úr Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.”

Bese a Válasz megfogalmazása szerint az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként mutatkozott, ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostor kormányfői irodáit, ő áldotta meg a PestiSrácok.hu és a Megafon szerkesztőségét, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, békemeneten vett részt, reverendában van ott a kormánypárti eredményvárókon és Orbán Viktor évértékelőjén, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

Mint arra a lap emlékeztet: Bese Gergő Tóth Gabi énekesnő válásakor úgy fogalmazott a Demokratának, hogy „az volt a baj, hogy a botrány kirobbanása előtt közvetlenül is hangoztatta a keresztény, családvédő meggyőződését, miközben már benne járhatott a bűnben”.

Kiemelt videóink