A kormánytól is segítséget kér Miskolc a leégett barlangfürdő miatt

belföld
szeptember 07., 14:15

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt – mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján. A barlangfürdő tetőszerkezete teljesen leégett.

Tóth-Szántai József (Pont Mi Egyesület-Fidesz-KDNP) azt mondta, a rekonstrukciós munkálatok során végig kell gondolni, miként tudják még szebbé és jobbá tenni a fürdőt. Leszögezte,

a biztosításon felül kormányzati segítségért fog fordulni, mert kieső turisztikai bevételekről, illetve az ott dolgozó emberekről van szó.

photo_camera Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Először a szakértői vizsgálatok következnek és csak utána tudják megállapítani a tűz okát és a keletkezett károkat. Veres Pál, Miskolc hivatalban lévő polgármestere azt mondta, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a helyszínen. A városvezető hozzátette, a turistákat más miskolci fürdőkben tudják fogadni és igyekeznek azokat is ellátni, akiknek már foglalásuk van.

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, gondoskodnak a munkavállalókról és átszervezésekkel biztosítják azt, hogy ne szűnjenek meg a munkahelyek. Újságírói kérdésre elmondta, hogy az épületben három héttel ezelőtt tartottak elektronikai felülvizsgálatot. A hivatalos dokumentációt erről még nem látta, de a szakemberek mindent rendben találtak.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati központjának leégett tetőszerkezete 2024. szeptember 6-án. A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület az előző napon este gyulladt ki, a tetőszerkezet teljes terjedelmében égett
photo_camera Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezete pénteken este gyulladt ki és teljesen leégett. Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t úgy tájékoztatta, a tűzoltókhoz este fél 8 után érkezett a riasztás arról, hogy a barlangfürdő aquaterápiás részlegének második emeletén tűz keletkezett, ami később a tetőszerkezetre is átterjedt. Közlése szerint a tető sajátosságai és a rendkívüli forróság nehezítette az oltást. A munkálatokban tíz járművel negyven tűzoltó vett részt, a miskolciak mellett Kazincbarcikáról, Tiszaújvárosból és Mezőcsátról érkeztek tűzoltók. A lángokat éjfél után sikerült eloltani, illetve a közeli erdőre való továbbterjedését megakadályozni. Személyi sérülés nem történt. (MTI)

Kiemelt videóink