Bese Gergő: Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem, bűnt követtem el

belföld
szeptember 07., 20:04

A 777-nek küldött közleményben reagált a pénteken kirobbant botrányra Bese Gergő plébános. Beséről, a kormánysajtóban gyakran szereplő papról, aki megszentelte a Karmelita irodasorát, megáldotta a Pesti Srácok és a Megafon szerkesztőségét és egyéb, a közélet és politika határán lévő tevékenységei is voltak, a Válasz Online írta azt, hogy egy dokumentum szerint melegpartikon vett részt és férfiakkal ápolt tartós kapcsolatokat.

Bese, akiről portrénkat itt olvashatja, azt írja, "a tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt. Nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülni. Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld. A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni."

"Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam",

folytatódik a közlemény, de arra nem tér ki, hogy ki, mivel és miért szedte rá, illetve használta ki a naivságát.

Bese azt írja, papi szolgálatát, tanári munkáját a tőle telhető legjobb tudással és óriási energiával végezte, hálás az emberek szeretetéért és azért, hogy számos embert vitt közelebb Istenhez és Egyházhoz.

"Most a felfüggesztésemmel ez a szolgálat véget ér. Köszönöm mindazok megkeresését, akik segítségüket ajánlották fel és természetesen azokét is, akik imádságaikkal támogatnak", írta.

Bese a közleményét azzal folytatja, hogy szeretne visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, "átgondolni az életemet".

Zárásként Bese a Bibliából idéz: Máté evangéliumában Jézus így szól tanítványaihoz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.”

A Bese-botrányról írott cikkeinket itt olvashatja el.

Kiemelt videóink