Könnyezve, élő adásban kért bocsánatot a megcsalt feleségétől és Meloni miniszterelnöktől az olasz miniszter, azzal lemondott

külföld
szeptember 07., 11:02
photo_camera Boccia tanácsadó és főnöke, Sanguiliano miniszter

Végre igazán jól szórakozhattak az olasz választópolgárok: élő, zokogós tévéinterjúban mondott le pénteken Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter, miután bevallotta, hogy megcsalta a feleségét, akitől ott helyben bocsánatot kért, a főnökével, Georgia Meloni miniszterelnökkel együtt.

Az olasz bulvársajtót augusztus 26. óta tartotta lázban, hogy Sangiuliano az akkor még csak állítólagos volt szeretőjét, egy Maria Rosaria Boccia nevű divatipari vállalkozót nevezte ki különleges tanácsadójának. A dologra úgy derült fény, hogy Boccia maga posztolta ki az Instagramra, hogy a miniszter „különleges rendezvényekért felelős” tanácsadójának nevezték ki.

A szaksajtó gyorsan összekötötte, hogy a minisztert és a nőt milyen kapcsolat fűzte egymáshoz korábban. A minisztérium kapásból letagadta a kinevezés tényét, majd maga a miniszter azt állította, hogy tényleg kinevezte ugyan - fizetés nélkül - Bocciát, de miután rájött arra, hogy ez összeférhetetlen, már ki is rúgta. Ez sem tudta megakadályozni a sztori eszkalálódását, ami egyáltalán nem jött jól a botrányokat eddig ügyesen elkerülő, továbbra is népszerű Meloni miniszterelnöknek. Ez vezetett a könnyes vallomáshoz és lemondáshoz.

De a dolognak ennyivel nem biztos, hogy vége. Bár Sangiuliano mind a lemondólevelében, mind a tévéadásban határozottan állította, hogy nem szegett meg semmiféle kinevezési szabályt és egyetlen eurót sem fizetett ki egykori szeretőjének, az ügyben az olasz Szánvevőszék is vizsgálatot indított és egy ellenzéki zöld politikus feljelentése nyomán akár rendőrségi nyomozás is indulhat.

(via Guardian)

Kiemelt videóink