Tovább gyarapodott a magyar érmek száma a párizsi paralimpián

sport
szeptember 07., 19:01

Szombaton három újabb érmet szereztek a magyar sportolók a párizsi paralimpián. Kiss Péter Pál kajakos közel két másodperces fölénnyel védte meg paralimpiai bajnoki címét a KL1-esek 200 méteres versenyén, így a Tokióban elért olimpiai rekordját megdöntve szerezte meg az aranyérmet, ami az ötödik a magyar küldöttségnek a paralimpián.

A gyõztes Kiss Péter Pál a KL1 kategóriájú férfi parakajak 200 méteres döntõjében a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékokon
photo_camera A gyõztes Kiss Péter Pál a KL1 kategóriájú férfi parakajak 200 méteres döntõjében a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékokon Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szvitacs Alexandra a magyar küldöttség negyedik bronzát szerezte meg azzal, hogy asztaliteniszben (WS9-es kategóriában) legyőzte a lengyel Karolina Peket.

Pap Bianka pedig ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyes úszásban. A kétszeres olimpiai bajnok 2:29.02-es idővel végzett a kínai Csang Meng mögött. A magyar úszónak ez már a harmadik érme a párizsi paralimpián. 100 háton arany-, 400 gyorson bronzérmes lett.

A párizsi magyar küldöttségnek így már 14 érme van, a mérleg most 5 arany, 5 ezüst és 4 bronz.

Ekler Luca is bejutott a szombat esti döntőbe 400 méteres síkfutásban a párizsi paralimpián. A T38-as kategóriában érdekelt magyar atléta tavaly világbajnokságot nyert ebben a számban éppen itt, Párizsban.

Frissítés:

Ekler Luca csak a dobogó második fokát tudta megszerezni, így egy újabb ezüstéremmel gyarapította a magyar küldöttség érmeinek számát. Ekler 59.35 alatt ért körbe, ezzel a régi 59.40-es világcsúcson belül ért célba. A kolumbiai Karen Tatiana Palomeque még nála is gyorsabbnak bizonyult, majdnem egy másodperccel előbb ért célba. A távolugrásban aranyérmes Ekler eredménye így egyéni és Európa-csúcsnak számít, közel fél másodpercet javított eddigi legjobb idején. (via NSO)

Kiemelt videóink