Az egyik gyermekzaklatással vádolt paptól visszavenné a kitüntetést Kecskemét polgármestere

egyház
szeptember 10., 20:37

„Megdöbbentő, és ha a vádak igaznak bizonyulnak, ez sokunknak nagy csalódás lesz” - írta a Telexnek Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester, miután a Népszava felhívta rá a figyelmet, hogy H. Róbert felfüggesztett katolikus pap korábban Ifjúság a Közösségért Díjat kapott a várostól.

Miután reggel a helyi momentumos képviselő is ezt követelte,

a kormánypárti polgármester a díj visszavonását kezdeményezte.

Szemereyné Pataki Klaudia átadja a díjat
photo_camera Szemereyné Pataki Klaudia átadja a díjat Fotó: Facebook/Szemereyné Pataki Klaudia

A kiskorú elleni szexuális visszaéléssel vádolt H. Róbertet nemrég függesztette fel a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye. A Pesti Srácok „egyházi forrásai” öt áldozatról tudnak, és információik szerint a feltételezett elkövető ügye már a Nemzeti Nyomozó Irodánál van.

Most került nyilvánosságra egy másik, régebb óta futó ügy is: R. Gábor plébánost
az egyházi vizsgálat eredményeképpen a pápa már kizárta a papi rendből, ami a legsúlyosabb egyházi büntetés. A rendőrségi nyomozás után pedig az ügyészség 8 év letöltendő börtönt kért rá. A vádakat tagadja a Pesti Srácok szerint.

Az elmúlt napokban az ő ügyéről szóló cikkekben nem került elő, de R. Gábornak is számos díja, sőt két díszpolgári címe is van. Kedd este kérdéseket küldtem az érintett önkormányzatoknak, hogy mit terveznek kezdeni ezzel a helyzettel. A helyzet ugyanis nem egyértelmű: se H. Róbert, se R. Gábor ellen nincs ugyanis jogerős bírósági ítélet.

Kiemelt videóink