Magyar Péter bejelentette: a Tisza Párt nem szavazza meg a korábbi főpolgármester-helyetteseket

Budapest
szeptember 10., 13:43

„A TISZA Párt nem köt semelyik frakcióval koalíciót. Főpolgármester-helyettest nem javasol, ahogy a budapesti cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban sem vesz részt,” - jelentette be kedden Magyar Péter, miután a Fidesz kivételével az összes budapesti listavezetővel egyeztetett.

„Főpolgármester-helyettest Karácsony Gergelynek van joga jelölni. A törvényes működéshez legalább egy helyettesre szükség van.A TISZA Párt frakciója az eddigi helyetteseket bizonyosan nem szavazza meg,”

tette hozzá. Magyar szerint „jelenleg felelős politikus nem beszélhet budapesti olimpia rendezésről, mindenféle olimpiai álom előfeltétele egy országos, ügydöntő népszavazás, a Budapesttől elvont források kifizetése és egy nyílt szakmai párbeszéd.” A TISZA párt elnöke leszögezte:

a fővárosi közgyűlésben a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket megszavazzák, a város működőképességének fenntartása és a főváros fejlesztése érdekében fognak politizálni. A város működőképességének és irányíthatóságának fenntartása ezen túlmenően szerintük a főpolgármester és a kormány felelőssége.

Kiemelt videóink