Az osztrák vasút azt tanácsolja, hogy az ítéletidő miatt kerüljük a vonatozást Ausztriában

külföld
szeptember 12., 19:01

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) közleménye szerint a következő napokra előrejelzett heves esőzések miatt több vasútvonalon is szünetelhet a forgalom Ausztriában. A Mávinform által kiadott közlemény szerint ezért az osztrák vasút azt javasolja, hogy most ne utazzunk vonattal Ausztriába, Ausztriából vagy Ausztrián keresztül. Szóval lehetőleg sehogy.

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít, így bármelyik vonatra érvényes a menetjegy minden Ausztriába, illetve onnan és az országon keresztül közlekedő vonatra.

Azok az utasok, akik szeptember 12-ig vásárolták meg jegyüket a szeptember 13-15. közötti időszakra, szeptember 12-18. között használhatják fel a jegyeiket.

A MÁV közleménye szerint a későbbi utazást tervezők számára a meglévő menetjegyet kezelési költség nélkül térítik vissza vagy cserélik ki. A fenti időszakban bármelyik Ausztriát érintő járattal lehet utazni érvényes menetjeggyel, járathoz kötöttség nélkül. Amennyiben másik vonatot választanak, úgy új helyjegyet kell váltani, amit díjmenetesen állít ki a vasúttársaság.

Szerző: Szántó Dániel

Kiemelt videóink