Ha nem Trump lesz az elnök, a haitiak felfalják a összes macskát Springfieldben

külföld
szeptember 12., 14:03

„Springfieldben megeszik az emberek a macskákat. Az emberek, akik oda érkeznek, kutyákat esznek. Macskákat esznek. Megeszik... megeszik az ott élő emberek háziállatait, ez történik az országunkban, és ez szégyen.”

Donald Trump republikánus elnökjelölt

Amerika novemberben elnököt választ. A tét kétségkívül nagy, de talán sehol sem akkora, mint Ohióban, azon belül is Springfield városában. Ott ugyanis az emberek a háziállataik életéért járulnak majd a szavazóurnákhoz.

Springfield közel 60 ezer lakosú város, a lakosság jelentős részét azok teszik ki, akik újonnan érkeztek az elmúlt években. Becslések szerint 12-15 ezer (egyesek szerint ennél is több) bevándorló költözött ide, a túlnyomó többségük Haitiről menekült el.

A bevándorlók és a helyi lakosok közötti feszültségek kialakulása borítékolható volt, a kulturális különbségektől a munkaerőpiac telítődéséig egy sor olyan front nyílt a két csoport között, amelyek magukban hordozták a konfliktusok kirobbanásának lehetőségét (a kialakult helyzet megértéséhez ezt a remek riportot ajánlom megtekintésre).

Azt azonban előre senki sem jósolta volna meg, hogy a kenyértörésre a macskák miatt kerül sor.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.