Mussolini unokájának túlságosan jobboldali Meloni pártja

külföld
szeptember 12., 17:02

A fasiszta diktátor, Benito Mussolini unokája, Rachele Mussolini csütörtökön bejelentette, hogy kilép a Giorgia Meloni vezette Olaszország Fivérei pártból, és Berlusconi egykori pártjában, a Forza Italiában folytatja. Szerinte Meloni pártja túlságosan jobboldali nézeteket vall például a kisebbségi jogok kérdésében.

Rachele Mussolini
photo_camera Rachele Mussolini Fotó: ANDREA RONCHINI/NurPhoto via AFP

„Itt az ideje egy új fejezetnek, annak, hogy csatlakozzak egy olyan párthoz, amelyről úgy érzem, közelebb áll mérsékelt és centrista nézeteimhez” – mondta Mussolini unokája. Rachele Mussolini 2021-ben a legtöbb preferencia-szavazatot kapta a római önkormányzati választáson, és azóta is tagja a várost irányító közgyűlésnek.

A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint Rachele Mussolini nem értett egyet az Olaszország Fivérei párt nézeteivel bevándorlásról, az abortuszról, és az azonos nemű szülőkről, ezért válthatott a Forza Italiához. Ez szintén tagja a Meloni kormánykoalíciónak, de amellett, hogy a keresztény értékeket hirdeti, kissé liberálisabban gondolkodik a polgári jogokról.

Az olimpia alatt az algériai bokszoló, Iman Helif nagy port kavart ügyében sem értett egyet a pártjával. Meloni akkor azt mondta, hogy az olasz bokszolót, Angela Carinit egy nem egyenrangú mérkőzésen ejtette ki Helif, aki a kormányfő szerint megbukott egy nemi alkalmassági teszten (hasonló cirkuszt Magyarországon is kiváltott, hogy Helif a magyar Hámori Lucát is legyőzte). „Amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják, Iman Khelif nő. És méltatlan boszorkányüldözést szenvedett el” – mondta akkor Rachele Mussolini. (Reuters)

Szerző: Szántó Dániel

Kiemelt videóink