Kim Dzsongun megtekintett egy urándúsítót

külföld
szeptember 13., 07:16

Hangulatos képek érkeztek Észak-Koreából, ahol Kim Dzsongun megtekintett egy urándúsítót és néhány gyakorlatozó katonát, majd maga is fegyvert fogott a kezébe.

Ezek az első képek, amelyeken láthatóak a centrifugák, amik a nukleáris bombákhoz állítanak elő üzemanyagot. Kim Dzsongun urándúsítóban tett látogatásáról az észak-koreai állami médiaszolgáltató közleménye tudósított, azt azonban nem közölték, hogy maga a látogatás pontosan mikor történt, és (természetesen) azt sem, hogy a hol található az objektum. Azt viszont közölték, hogy Kim arra buzdította az ott dolgozókat, hogy igyekezzenek minél többet termelni, az ország nukleáris arzenálja ugyanis létfontosságú az Egyesült Államok és szövetségesei fenyegetésével szemben.

Kim szerint a fegyverekre az „önvédelemhez és a megelőző támadáshoz szükséges felszerelkezés” miatt van szükség.

Íme tehát néhány kép a megtekintő Kim Dzsongunról.

photo_camera Megtekintette. Fotó: STR/AFP
photo_camera Lépcsőt mászott.
Fotó: STR/AFP
photo_camera Újabb megtekintés.
Fotó: STR/AFP
photo_camera gyakorlatozó katonák megtekintése.
Fotó: STR/AFP
photo_camera Házi feladat megtekintése.
Fotó: STR/AFP
photo_camera Robbantás megtekintése.
Fotó: STR/AFP
photo_camera Megtekintés utáni elmélyülés.
Fotó: STR/AFP

Észak-Korea nukleáris programja minimum 2006 óta aggasztja a világ nagy részét (ekkor robbantották az első kísérleti atombombát, ami azonban feltehetően befulladt), ENSZ-határozatok és uniós szankciók sora tiltja és korlátozza az ország nukleáris és ballisztikus rakétákkal kapcsolatos tevékenységeit. 2018. április 21-én Kim Dzsongun meg is ígérte a nukleáris fegyverkezési program felfüggesztését, 2022-ben azonban már arról szóltak a hírek, hogy mégis inkább fejlesztik és erősítik az ország nukleáris erőit, 2023-ban pedig alkotmányba írták, hogy az ország folyamatosan fejlessze atomarzenálját.

via Reuters

Kiemelt videóink