Manfred Weber is támogatja, hogy halasszák el Orbán szerdai vitáját

POLITIKA
szeptember 16., 10:08

Az árvízhelyzetre való tekintettel a Tisza Párt azt kérte az Európai Parlamenttől, hogy ajánlja fel Orbán Viktornak a szerdán esedékes strasbourgi vita elhalasztását.

Az ötletet Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője is támogatja. Az X-en azt írta, egy válság idején, mint amilyen a mostani árvízhelyzet, a rászorulók megsegítésére kell összpontosítani.

link Forrás

Roberta Metsola, az EP elnöke az X-en egyelőre nem kommentálta a felvetést, mindenesetre korábban arról írt, az áradások következményei pusztítóak Lengyelországban, Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Gondol azokra, akik elvesztették szeretteiket, otthonaikat vagy eltűntek. „Európa készen áll a segítségnyújtásra.”

Megkérdeztük a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant is, hogy Orbán Viktor kezdeményezte-e a vita elhalasztását. Ha válaszol, a cikket frissítjük.

A DK-s Molnár Csaba mindenesetre azt írta, egyelőre úgy néz ki, Orbán kedden elutazik Strasbourgba.

Frissítés: Orbán Viktor hétfőn 11.30-kor az X-en közölte, a rendkívüli időjárási körülmények és az árvíz miatt elhalasztja minden külföldi programját.

link Forrás

Címlapi kép: Matthias Balk/dpa via AFP

Kiemelt videóink