Ismeretlen látogató felgyújtotta a román parlament egyik irodáját

külföld
szeptember 17., 15:45

Ismeretlen személy okozott tüzet kedden délután a román parlament bukaresti épületében, 300 embert evakuáltak, sérültek nincsenek.

A jelentés szerint a tűz a parlament épületének földszintjén, egy 30 négyzetméteres helyiségben keletkezett, miután az egyik látogató egy gyúlékony anyagot fröcskölt a terembe, főleg textíliák és irodaszerek égtek el. Személyi sérülés nem történt, az egyik alkalmazott – akinek a ruháját szintén elérte a folyadék – pánikrohamot kapott.

A bukaresti rendőrség eljárást indított az ismeretlen tettes felkutatására. Mivel az incidens a parlament épületének egy turisták által is látogatható részén történt, mintegy 300 személyt evakuáltak a hatóságok.

A rendőrség szerint a tűzben senki sem sérült meg, a lángokat rövid idő alatt eloltották, mivel a parlamenti tűzoltóegység ott volt a helyszínen.

A tettes nem haladt át a biztonsági ellenőrző ponton, ugyanis a román parlament ezen része szabadon látogatható. A férfi a nála lévő rongydarabokat gyújtotta meg. (MTI, maszol.ro)

A gyanúsított és mögötte az égő parlamenti iroda
photo_camera A gyanúsított és mögötte az égő parlamenti iroda Forrás: Az Adevărul Facebook-oldala
Kiemelt videóink