Nem nyugszik a köztévé, új időpontot találtak Orbán Balázs és Magyar Péter vitájára

belföld
szeptember 17., 20:31

Október 3., csütörtök, 20:35. Ezt az időpontot ajánlja a köztévé Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának és Magyar Péternek, a Tisza Párt elnökének a vitára.

Egészen új fejlemény, hogy a hosszú évek óta fideszes propagandagépezetként működő közszolgálati televízió ilyen hévvel akarjon műsorába rántani egy ellenzéki pártelnököt.

Az M1-en napokkal korábban kezdték el reklámozni Orbán és Magyar csütörtöki vitáját a 48 perc című műsorban. A Tisza Párt elnöke kedd délelőtt szólt, hogy ő inkább a gátakon lesz, és ezt javasolja Orbán Balázsnak is.

A politikai igazgató válaszul arról írt, hogy Magyar „angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól”.

A Tisza Párt Telexnek küldött válasza szerint október 3-án sem lesz vita. „Valamiért 220 napig nem volt sürgős nekik a legnagyobb ellenzéki pártnak élő megszólalási lehetőséget adni, de most nyílt közleményben ajánlgatnak – természetesen nem a kormányoldaléhoz hasonlítható – megszólalási lehetőséget” – írták. A párt szerint Magyarnak amúgy sem a Fideszben és a kormányban érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal van dolga. Ezzel együtt Magyar a politikai igazgatót továbbra is várja a gáton.

Kiemelt videóink