„Nemierőszak-tevő vagyok” - mondta Dominique Pélicot, aki a feleségét rendszeresen elkábította és más férfiakkal megerőszakolta

nők elleni erőszak
szeptember 17., 11:47

Betegsége után ismét bíróság elé állt a 71 éves Dominique Pélicot, aki egy jó évtizeden keresztül rendszeresen elkábította feleségét, Gisèle Pélicot-t, majd felhívta magukhoz az interneten megismert környékbeli férfiakat, hogy együtt erőszakolják meg a magatehetetlen asszonyt, amit a férj lefotózott és videóra vett.

Dominique Pélicot botra támaszkodva érkezett meg az avignoni tárgyalóterembe, ahova egy betegség után tért vissza. „Nemierőszak-tevő vagyok, mint a többiek ebben a teremben” - mondta Pélicot, utalva az ügy másik 50 vádlottjára, azokra a férfiakra, akiket az interneten szervezett be, hogy a feleségét megerőszakolják. Az idős férfi hozzátette, hogy a vádlottak mindegyike tudta, miért hívta fel őket a lakásukra.

Dominique Pélicot elismerte bűnösségét, és azt mondta:

„Imádkozom a feleségemért, a gyermekeimért, az unokáimért, hogy fogadják el a bocsánatkérésemet. Megbántam, amit tettem, bocsánatot kérek, még ha nem is bocsátható meg”.

photo_camera Giséle Pélicot a tárgyaláson. Fotó: CHRISTOPHE SIMON/AFP

Mióta a 72 éves Pélicot szeptember elején bíróság elé állt, a szexuális erőszak elleni franciaországi küzdelem szimbólumává vált. Feminista csoportok mintegy 30 tüntetést szerveztek Párizstól Marseille-ig. Brüsszelben is összegyűltek a tüntetők. A nyilvános tárgyaláshoz, felesége Gisèle Pélicot ragaszkodott. (Guardian)

Kiemelt videóink