Lánczi Tamás meg van győződve arról, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal szolgálatára lesz a volt III/III-as Horváth József

POLITIKA
szeptember 18., 20:17
Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke beszél a Mindenki függ valakitől? – A magyar szuverenitás kérdései című vitán a tihanyi Tranzit fesztiválon 2024. augusztus 24-én.
photo_camera Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke beszél a Mindenki függ valakitől? – A magyar szuverenitás kérdései című vitán a tihanyi Tranzit fesztiválon 2024. augusztus 24-én. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Horváth József lett a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet új vezetője, aki szerint ki-ki harc folyik, amit nem lehet langyosan megvívni. Horváth 1985-ben jelentkezett a a Belügyminisztérium III/III-as ügyosztályánál, majd a rendszerváltás után a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz ment, a 2000-es évek közepén pedig az MDF-es lehallgatási botrányról ismertté vált UD Zrt társalapítója volt. Az utóbbi években minden mögött külföldi befolyásolást sejtett, a Pegasus-botrány szerinte nemzetközi tőkéscsoportok harca, az SZFE-tüntetés kormánygyengítő forgatókönyvpróba, a sok bombariadó külföldről vezérelt, összehangolt akció volt.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke homokzsákpakolás közben az RTL Híradó kérdésére azt mondta, Horváth nagyon felkészült szakember, nagyon komoly, mély tapasztalata van, érti a szuverenitás kérdésének a fontosságát. Lánczi Tamás azt mondta, nem vizsgálja, Horváth mit csinált 1989-ben vagy 1994-ben, az érdekli, mit fog csinálni az ő hivatalában, és meggyőződése, hogy a hivatal szolgálatára lesz.

Kiemelt videóink