Megszólalt a Libanonban felrobbant csipogókat gyártó budapesti cég vezérigazgatója

külföld
szeptember 18., 11:55

Az NBC elérte Cristiana Bársony-Arcidiaconót, a papíron budapesti székhelyű BAC Consulting vezérigazgatóját, aki megerősítette, hogy cége együttműködött a tajvani Gold Apollo nevű céggel, aminek márkajelzése a Libanonban felrobbant csipogókon található.

Cristiana Bársony-Arcidiacono, miután a csipogókról és a robbanásokról kérdezték, azt mondta: „Nem én gyártom a csipogókat. Én csak a közvetítő vagyok. Azt hiszem, félreértették a dolgot.”

Kedden délután Libanon-szerte, egyszerre több helyen robbantak fel a Hezbollah tagjai által kommunikációra használt személyi hívók. Kilenc ember, köztük egy gyerek is meghalt, a robbanásokban 2800 ember megsebesült. Nem sokkal később kiderült, hogy az AR-924-es típusú személyi hívókat egy Gold Apollo nevű tajvani cég gyártja. A cég szerdán kiadott egy közleményt, ami szerint a felrobbant csipogókon engedélyezték a márkanevük használatát, azonban a személyi hívókat egy budapesti székhelyű cég, a BAC Consulting Kft. gyártotta.

A tajvani gazdasági minisztérium szerdán közölte, hogy a Gold Apollo 2022 és 2024 augusztusa között 260 ezer csipogót exportált, elsősorban európai és amerikai piacokra. Közleményükben azt írták, nem érkezett jelentés az említett termékekkel kapcsolatos robbanásokról, és nincs jelentésük arról, hogy a cég közvetlenül Libanonba exportált volna személyi hívókat.

A történtekről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kiemelt videóink