Óvadék ellenében sem szabadulhat a szexuális erőszakkal vádolt Puff Daddy

külföld
szeptember 18., 06:28

A rapper ártatlannak vallotta magát a szexuális erőszakkal és szexkereskedelemmel kapcsolatos ügyben. Puff Daddyt egy New York-i szövetségi bíró előzetes letartóztatásba helyezte, miután az ügyészek azzal érveltek, hogy „komoly a szökés kockázata”.

Puff Daddy a 2018-as Met Galán.
photo_camera Puff Daddy a 2018-as Met Galán. Fotó: Angela Weiss/AFP

Az 54 éves Puff Daddyt (polgári nevén Sean Combs) – aki zenei producerként és rapperként futott már Puffy, P Diddy, Diddy, Love és Brother Love művésznéven is - hétfőn este tartóztatták le: a vád szerint legalább 2008 óta működtetett bűnszervezetet, ahol az ügyészek szerint drogokkal és erőszakkal kényszerítette a nőket, hogy „szexuális vágyait kielégítsék”.

A rappert már összesen nyolc nő vádolja zaklatással és bántalmazással, köztük volt barátnője, az énekes Casandra „Cassie” Ventura. Combs 2023. decemberi nyilatkozatában Ventura vádjait tagadta, azokat „betegesnek” nevezte, és azt mondta, szerinte karaktergyilkosság zajlik ellene, az őt vádlók pedig csak pénzt akarnak tőle.

A BBC azt írja, a 14 oldalas vádirat szerint a rappert zsarolással, szexre való kényszerítéssel és szexkereskedelemmel vádolja. Ha mindegyik vádpontban elítélik, legalább 15 évet kaphat, de akár életfogytigot is.

Sean Combs fekete pólót és szürke melegítőnadrágot viselt keddi bírósági meghallgatásán, ahol a bíró kérdésére, hogy miként kíván vallomást tenni, a rappert felállt és azt mondta, ő „nem bűnös”.

Egy sajtótájékoztatón Damian Williams amerikai ügyész azt mondta, Combs otthonaiban a hat hónappal ezelőtt tartott razziák során lőfegyvereket, lőszereket és több mint 1000 üveg síkosítót találtak. (BBC)

Kiemelt videóink