Egy egér miatt hajtott végre kényszerleszállást a SAS repülőgépe

közlekedés
szeptember 20., 16:17

Egy, a jelek szerint az egyik utas ételéből származó egér felfedezése miatt kényszerült soron kívüli leszállásra a SAS légitársaság egyik repülőgépe – közölte a légitársaság szóvivője. A gép szerdán repült Oslóból Malagába, amikor a fedélzeten felfedezték a potyautast, ami miatt a gép kénytelen volt megszakítani a járatot és leszállni Koppenhágában. „Az eljárásainknak megfelelően a repülőgépet ellenőrzésre kicseréltük. Ez rendkívül ritkán fordul elő” – mondta Øystein Schmidt, a SAS norvégiai szóvivője az AFP-nek.

A SAS Airbus A320-251N repülőgépe felszállás előtt Barcelonában 2024. május 1-én.
photo_camera A SAS Airbus A320-251N repülőgépe felszállás előtt Barcelonában 2024. május 1-én. Fotó: Urbanandsport/NurPhoto via AFP

Úgy tűnik, az incidens nem vette el az utasok jó kedvét. „Akár hiszik, akár nem. Egy mellettem ülő hölgy kinyitotta az ételét, és egy egér ugrott ki belőle” – írta az egyik utas, Jarle Børrestad a Facebookon egy fotóval, amin két másik, szintén mosolygó nő mellett látható. Az utasokat egy másik járattal vitték Malagába. „Az ilyen helyzetekre kialakítottunk eljárásokat, amik közé tartozik a beszállítóink felülvizsgálata is, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer” – közölte Øystein Schmidt. (Le Figaro)

Kiemelt videóink