Kirúgták a nyírmeggyesi tanárt, aki büntetésből alsóneműre vetkőztette a diákjait

belföld
szeptember 20., 17:44

Pénteken megszüntették a jogviszonyát annak a negyvennégy éves tanárnőnek, aki büntetésből rendszeresen alsóneműre vetkőztette a diákjait a nyírmeggyesi Arany János Általános Iskolában - írja a Telex.

A tankerület azután mentette fel a pedagógust, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indított ellene. A Belügyminisztérium szerint

„az esetlegesen szükséges fegyelmezés nem indokolhatja a gyerek megalázását és nem magyarázhatja az osztálytársak előtt történő levetkőztetés módszerét”.

nyírmeggyes arany jános általános iskola
photo_camera Fotó: Nyírmeggyesi Iskola/ Facebook

A nyírmeggyesi általános iskola tanítója úgy büntette a szerinte rosszalkodó gyerekeket, hogy kihívta őket a táblához és osztálytársaik előtt alsóneműre vetkőztette őket. Egyikük azért kapta a büntetést, mert társaival futkározott az aulában.

A rendőrség szerint az ügyről nyáron szereztek tudomást a szülők. A tankerületi igazgató augusztus közepén rendelt el belső vizsgálatot, amit hat nappal később egy rendkívüli szülői értekezlet, még egy hét múlva pedig a rendőrségi eljárással párhuzamosan fegyelmi eljárás követett. A lap megkeresésére a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya azt írta, a tankerület sem a Köznevelési Államtitkárságot, sem a Klebelsberg Központot nem értesítette az esetről.

Kiemelt videóink