Kiskorú veszélyeztetése miatt hallgatta ki a rendőrség a diákjait büntetésből alsóneműre vetkőztető nyírmeggyesi tanárt

belföld
szeptember 20., 06:13

Egy mátészalkai tankerülethez tartozó általános iskola pedagógusa bűncselekményt megvalósító fegyelmezési módszert alkalmazott - tudatta közleményben a rendőrség.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: a nyírmeggyesi általános iskola egyik tanítója rendszeresen úgy büntette a szerinte rosszalkodó gyerekeket, hogy kihívta őket a táblához, és ott alsóneműre vetkőztette őket mindenki előtt. Egyikük, aki azért kapta a büntetést, mert társaival futkározott az aulában, azt mondta az ATV-nek, „nagyon rossz érzés volt így az egész osztály előtt”.

Az ügy miatt több szülő is feljelentést tett, ki is hallgatták őket a kapitányságon.

A rendőrségi közlemény szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság állampolgári bejelentés alapján folytat eljárást kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a tanító ellen.

A nyomozás adatai szerint a pedagógus bűncselekményt megvalósító fegyelmezési módszert alkalmazott az osztályában tanuló gyerekekkel szemben. A mátészalkai tankerülethez tartozó oktatási intézményben tanítói munkakört betöltő köznevelési foglalkoztatott a megalapozott gyanú szerint magatartásával a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A nyomozó hatóság a 44 éves nőt kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanújával kihallgatta, ami ellen panasszal élt. Az eljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Kiemelt videóink