Halad lefelé az árhullám, Budapesten szombat estére várható tetőzés

szeptember 20., 06:45

Sulyok Tamás is megtekintette az árvízi védekezést

A Magyar Honvédség polgári parancsnoka, Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök szemlét tartott a helyszínen, ahol többek közt az összetartozás fontosságára hívta fel a figyelmet, további kitartásra buzdította a védekezésben résztvevőket - tudatta tegnap este Hunyadi Balázs, Pilismarót polgármestere.

photo_camera Sulyok Tamás árvízi megtekintésekben.
Fotó: Hunyadi Balázs polgármester/Facebook

Sulyok Tamás köztársasági elnököt 4 nappal ezelőtt tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök az árvízhelyzet állásáról, a honvédség polgári parancsnokát tegnap már Magyar Péter támadta azért, mert nem áll a gátakon. A Tisza Párt elnöke azután szólt be Sulyoknak, hogy az visszautasította a vele való találkozást, mondván, „a pártpolitikai versenybe a köztársasági elnök alkotmányos helyzeténél fogva nem avatkozhat be, abban nem vehet részt”.

Magyar erre reagáló posztjának végén már azt írta:

És végül egy jó tanács: egy köztársasági elnöknek ilyen súlyos árvízi helyzetben kötelessége lenne a nemzethez szólnia, ha már az nem jut eszébe, hogy meglátogassa a gátakon napok óta megfeszített munkát végző több tízezer önkéntes honfitársát.

Sulyok Tamás tegnap járt a gátakon, egész pontosan Pilismaróton, ahol hangsúlyozta tehát az összetartozás fontosságát és kitartásra buzdított.

Két nappal ezelőtt a 444 is járt Pilismaróton, ez az a település, ami a miniszterelnök szerint az egyik legkritikusabb helyzetbe kerül az árvíz miatt. Helyszíni riportunk ide kattintva olvasható.