Magyar Péter ajánlott néhány témát, amiről vitatkozna Orbánnal

POLITIKA
szeptember 22., 10:57

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor a vasárnap reggeli árvízinfón visszakérdezett, hogy miről kellene Magyar Péterrel vitáznia, a Tisza Párt elnöke Facebookon ajánlott néhány témát. Ezek közül néhányat idézünk:

  • „Hogyan és miért tette hazánkat 14 év kormányzásával az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb tagállamává?
  • Hogyan váltak a gyermekkori haverjai és a veje eközben az ország leggazdagabb embereivé?
  • Miért nem csatlakozik Magyarország az Európai Ügyészséghez? Talán csak nem Tiborcz István szabadlábon tartása az oka ennek?
  • Miért züllesztik le a magyar közoktatást? Miért hiányzik több ezer tanár a rendszerből?
  • Hogy lehet az, hogy egy másodosztályú focista többszörösét keresi ma, mint egy tanár, egy ápoló, egy vízügyi szakember, vagy egy átlagos kormánytisztviselő?”

Magyar felemlegette Orbán utolsó, 18 évvel ezelőtti vitáját Gyurcsány Ferenccel, és arra kérte a miniszterelnököt, hogy üljön le vele szemtől szembe.

A miniszterelnök az árvízinfón azt mondta, „biztos majd lesz egyszer választás Magyarországon, és akkor majd vitázhatunk mindenféléről, de ebben a pillanatban normális, konszolidált politikai élet zajlik Magyarországon. Mindenkivel szívesen beszélünk mindenről ott, ahol ennek helye van.” Orbán azt is elmondta, hogy október első vagy második hetében vesz majd részt azon az európai parlamenti vitán, amit az árvízre hivatkozva mondott le.

Kiemelt videóink