Egy tanár, aki hobbiból drag queenként lép színpadra

FILM
szeptember 27., 16:11

Viktor egy fiatal tanár, aki egy budapesti középiskolában tanít kémiát a gyerekeknek, emellett viszont van egy nem mindennapi hobbija: drag queenként lép fel, ráadásul épp egy nagy versenyre készül. Mit szólnak ehhez a diákok és iskola, hogyan lehet összeegyeztetni a munkát a hobbival? Ez derül ki Reszeli-Soós András rövid dokumentumfilmjéből a Viktor & Victoriából, amelyet vasárnap este mutatunk be a Jeti Moziban.

A film két különdíjat nyert a Budapest Movie Awardson és a Ceglédi Filmfesztiválon.

link Forrás

A rendező, Reszeli-Soós András diákévei alatt három rövidfilmet készített. 2017-ben negyedik rövidfilmje, a „Meeting” című vígjáték, három filmfesztiválon is szerepelt, és kettőn különdíjat nyert. Számos külföldi és magyar nagy produkcióban dolgozott rendezőasszisztensként, mint például a Midsommar, a The Alienist vagy a Dűne második része. Emellett majdnem két évig egy kisebb magyar produkciós cég egyik állandó rendezője volt. Legutóbbi kisfilmje a Café Marylin több mint 50 díjat kapott különböző külföldi és magyar filmfesztiválokon, az HBO Max, újabb nevén Max, pedig felvette a filmkínálatába. Fő karriercélja, hogy egy nagyjátékfilmet vagy sorozatot rendezzen.

Azzal a céllal indítottuk el a 444 aloldalát, a Jeti Mozit a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületével (MADOKE) karöltve, hogy megjelenési felületet biztosítsunk olyan magyar dokumentumfilmeknek, amelyek néhány évvel a megjelenés után általában a fiókban végzik. Ezek legtöbbször díjnyertes, nagy sikerű dokumentumfilmek, de nehezen fellelhetők, miután lekerültek a mozivásznakról. A filmek nemcsak a Jeti Moziba, a 444 Youtube csatornájára is felkerülnek, ott elérhetők is maradnak.

Kiemelt videóink