Nincs itt semmi látnivaló: Orbán Viktor Orbán Balázzsal és Schmidt Máriával együtt tárgyalt Észak-Macedóniában

POLITIKA
szeptember 27., 12:55

Orbán Viktor péntek reggel még kicsit kiosztotta politikai igazgatóját, Orbán Balázst az orosz–ukrán háború és az 56-os forradalom közötti párhuzam miatt, délután viszont már maga mellé ültette Észak-Macedóniában, miközben Áfrim Gásival, az észak-macedóniai parlament elnökével tárgyaltak.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Egyáltalán nem mellékesen ott ült mellettük Schmidt Mária is, aki többek között a Terror Háza Múzeum igazgatója. Orbán Balázs kijelentéséről, miszerint Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben, „mert 56-ban az lett, ami lett”, Schmidt Mária csütörtökön azt válaszolta. Telex megkeresésére, hogy „az 1956-os forradalmat és szabadságharcot nem lehet összehasonlítani Oroszország Ukrajna elleni agressziójával”, mi pedig mégiscsak a szabadságharcosok népe vagyunk.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A fenti kép szerint Orbán Viktort Orbán Balázson és Schmidt Márián kívül elkísérte még Semjén Zsolt, Lázár János, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Pintér Sándor, Magyar Levente, Hankó Balázs, Tuzson Bence, Bóka János és Varga Mihály is.

Kiemelt videóink