Lavrov óva intette a Nyugatot, hogy megpróbáljon a „győzelemig küzdeni egy atomhatalommal”

külföld
szeptember 28., 20:45

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ-ben beszélt arról, hogy értelmetlen figyelmen kívül hagyni az ukrajnai békejavaslatok alternatíváit, és figyelmeztette a Nyugatot annak veszélyére, hogy „egy atomhatalommal próbálnak a győzelemig küzdeni” – írja a Reuters.

photo_camera Fotó: Alekszandr Nemenov/AFP

„Nem fogok itt arról beszélni, hogy mennyire értelmetlen és veszélyes a gondolat, hogy egy atomhatalommal, ami Oroszország, a győzelemig akarjon valaki küzdeni” – mondta Lavrov. Ezután a nyugati szövetségesek 1940-es években a Szovjetunió „megsemmisítésére” irányuló terveit idézte, és azzal vádolta a Nyugatot, hogy Ukrajnában „stratégiai vereséget” akarnak mérni Oroszországra.

„A jelenlegi angolszász stratégák nem rejtik véka alá az elképzeléseiket. Egyelőre, ez igaz, azt remélik, hogy az illegitim neonáci kijevi rezsim segítségével legyőzik Oroszországot, de már most arra készítik fel Európát, hogy ő is belevesse magát ebbe az öngyilkos eszkalációba” – mondta Lavrov.

Emellett arról is beszélt, hogy Oroszországot is aggasztja a bejrúti izraeli csapás, ami megölte a Hezbollah vezetőjét, mivel az ilyen „politikai gyilkosságok” mindennapossá váltak, mondta Lavrov.

Kiemelt videóink