Saját orvosi ügyeletet szervez a XVI. kerület öntörvényű fideszes polgármestere

belföld
szeptember 28., 16:50

Keddtől a XVI. kerület önkormányzata 24 órás orvosi ügyeletet üzemeltet - írja a 24.hu. A hírt a kerület fideszes polgármestere Kovács Péter a Facebookon jelentette be, ahol többek között azt írta, hogy az ellátás alkalmanként ötezer forintba fog kerülni, azonban a XVI. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára ingyenes lesz.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, jövő hét keddtől alapjaiban változik meg a budapesti ügyeleti ellátás, mivel Budapesten is bevezetik a vidéken már működő új ügyeleti rendszert, aminek lényege, hogy hétköznap délután 4 után másnap reggel 8-ig néhány kijelölt ügyeleti helyen lehet orvoshoz fordulni.

A XVI. kerület polgármestere azonban úgy tűnik, nem elégedett az új rendszerrel, és különutas megoldást választott. Kovács Péter azt írta, „mivel a mentőszolgálat Budapest 23 kerületében csak 15 helyen jelölt ki ügyeleti pontot, voltak olyan kerületek, ahová nem jutott, így a XVI. kerületben se lesz a mentőszolgálat által üzemeltetett ügyeleti pont. A XVI. kerületi önkormányzat viszont továbbra is biztosítja a XVI. kerületben a lakók számára a 0-24 órás orvosi ügyeletet.”

Orvosi ügyelet volt, van és lesz a XVI. kerületben - írta.

Az ellátást azonban nem hívhatják ügyeletnek, ezért Kertvárosi Sürgős Ellátás lesz a neve. Sürgős esetben pedig gyermekellátást is biztosítanak, gyógyszerfelírás viszont nem lesz. Hétköznap 8 és 20 óra között továbbra is lesz kivonuló szolgálat, míg a 20 órától reggel 8-ig terjedő időszakban, illetve hétvégén a mentőszolgálat vonul ki. A szakrendelő épületében a Kertvárosi Sürgős Ellátás keretében éjjel-nappal fogadják a pácienseket a hét minden napján.

Kovács Péter júliusban élesen bírálta a Fideszt és a kormány egészségügyi döntéseit. A Telexnek adott interjúban többek között azt mondta, rendet kéne tenni a kórházakban és a Fideszen belül is. A polgármester szerint érdemes lenne elgondolkodni, hogy biztos jó-e az, ha minden fontos döntést egy személy vagy egy kör szeretne meghatározni.

Kiemelt videóink