Donald Trump: Kamala Harris „fogyatékos” és „mentálisan sérült”

külföld
szeptember 29., 08:07

„Fogyatékos” és „mentálisan sérült” – ezekkel a jelzőkkel beszélt Kamala Harrisről Donald Trump Wisconsinban, abban a csatatér államban, ahol kampánybeszédet tartott a republikánusok elnökjelöltje. A beszéd szokatlan módon szinte teljes egészében az illegális bevándorlókról szólt. Ebben a témában sem finomkodott, szerinte az amerikai bevándorlók mind erőszakos bűnözők, és „hidegvérű gyilkosoknak”, „szörnyetegeknek” és „aljas állatoknak” nevezte őket. Trump beszéde a Prairie du Chien nevű kisvárosban hangzott el, ahol szeptemberben letartóztattak egy illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó venezuelai férfit, mert állítólag megerőszakolt egy nőt és megtámadta annak lányát. Trumpot a beszéd közben olyan poszterek vették körül, amelyeken illegális bevándorlók szerepeltek, akiket gyilkosságért és más erőszakos bűncselekményekért tartóztattak le. A felirat pedig többek között az volt, hogy „deportáljuk az illegálisokat most”.

Donald Trump Prairie Du Chienben hangulatos vizuálba helyezve.
photo_camera Donald Trump Prairie Du Chienben hangulatos vizuálba helyezve. Fotó: BRANDON BELL/Getty Images via AFP

Ugyanaznap Las Vegasban egy tizenhárom méteres meztelen Trump-szobrot húztak fel a város fölé. Az alkotók, akiket nem neveznek meg a műalkotásról szóló cikkek, az „Aljas és Obszcén” címet adták neki.

Trump Las Vegasban szintén nagyon erős vizuálban.
photo_camera Trump Las Vegasban szintén nagyon erős vizuálban. Fotó: RONDA CHURCHILL/AFP

Ahogy a fenti két hírből is látszik, az idei amerikai elnökválasztás kampányának finisébe érünk a következő pár hétben. Trump szoros versenyben áll Kamala Harris-szel, a demokrata jelölttel és alelnökkel a november 5-i választások előtt. Az esélyekről a Vox Populi című blogunkban lehet olvasni.

(Guardian, TMZ)

Kiemelt videóink