Kövér László jó tanácsa: „Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni”

POLITIKA
szeptember 30., 20:40

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni, és okoskodni, mert hibát követ el. Vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott” - mondta Kövér László az Inforádiónak Orbán Balázs botrányáról. A miniszterelnök politikai igazgatója a múlt héten találta azt mondani: „Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett.”

Szerinte Orbán Balázsnak azt a véleményét támadták, „ami az ukrán magatartás kívánatos vagy lehetséges voltára vonatkozott”. Kövér szerint hiba volt, hogy egy kormányzati tisztviselő tanácsokat osztogatott egy másik ország politikusának. „Különösen ha az a másik ország ráadásul háborúban áll. Erről lehet véleménye valakinek értelmiségiként, de kormányzati tisztviselőként nem biztos, hogy az jó, ha ezt kimondja.”

A házelnök azt mondta, az a baja Magyarország és a világ valóságával, hogy „az értelmiség, mint társadalmi osztály tűnik el, és számolódik fel, és ennek kapcsán az értelmesebb viták, a mélyebb elemző viták is eltűnnek, amelyek kihatással lehetnének a napi politikára”.

Kiemelt videóink