Magyar Péter szerint Duna Párt vagy Duna Egyesület néven szervezkednek ellenzéki képviselők a Tisza Párt ellen

POLITIKA
szeptember 30., 21:51

Magyar Péter interjút adott a Telexnek, és többek között beszélt arról, hogy szerinte a Tisza Pártba azért állnak bele, és azért hozta elő például Hadházy Ákos is még a Diákhitel Központ vezetőjeként aláírt szerződéseit, mert van egy szerveződés Budapesten. Magyar szerint több inkumbens országgyűlési képviselő, köztük párbeszédesek, momentumosok és MSZP-s képviselők „zsarolási potenciált” építenek a túlélésük érdekében. Azt mondta:

„Duna Párt vagy Egyesület néven hoznának létre egy kooperációt, amivel a Tisza ellen szervezkednének.”

„Hadházytól, Karácsony Gergelyen át, Csárdin, Hajnal Miklóson és Szabó Tímeán át mindenkit próbálnak összelapátolni” – mondta Magyar, aki szerint a DK mellett ezzel a szervezettel akarják majd a Tiszát zsarolni, hogy néhány mandátumot megszerezzenek a 2026-os parlamenti választáson is. „Most már az sem számít, hogy melyik pártból jöttek, csak az a cél, hogy sikerüljön a koncot megtartani”, de a „visszalépéses játékokba” a Tisza nem megy bele – mondta. „Jó Duna Pártot és Duna Egyesületet, a Tisza akkor is áradni fog 2026-ban” – mondta.

Magyar Péter az EP-választás napján, 2024. június 9-én Budapesten.
photo_camera Magyar Péter az EP-választás napján, 2024. június 9-én Budapesten. Fotó: Isza Ferenc/AFP

Hadházy Ákos a Facebookon úgy reagált: „Magyar Péter képviselő úr olyan butaságot mondott ma rólam a Telex műsorában, hogy muszáj elszámolnom tízig – de lehet, hogy ezerig –, nehogy valami olyat írjak hirtelen felindulásomban, amit később megbánok.” A parlamenti képviselő korábban azt mondta, komoly kérdéseket vet fel, hogy Magyar lendületből leárulózza azokat, akik nem értenek vele egyet.

Kiemelt videóink