Luxusautó-szalont nyit Mészáros Lőrinc szintén milliárdos öccse Székesfehérváron

belföld
október 02., 09:17

Napokon belül luxusautó-szalont nyit Székesfehérváron Mészáros Lőrinc öccse – írja a 24.hu. Mészáros János cége a vármegyeszékhely központjában, a Várkörúton nyitja meg üzletét, ahol többek között százmillió forintnál is drágább autókat fog árulni.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

A De Prix Belvárosi Luxusautó Szalon kirakatában már múlt héten is több mint egy tucat luxuskocsi parkolt, köztük 177 milliós Ferrari, Bentley-k és a Mercedes luxusmárkájából, a Maybachból két típus is: egy terepjáró és egy limuzin.

A szalon szintén használtan kínál eladásra egy csaknem 600 lóerős, G-osztályos, 127,5 millió forintos Mercedest, amihez hasonlót használt korábban Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója, Tiborcz István, Orbán Viktor veje, Mészáros Lőrinc és Rákay Philip, de még Rogán Cecília is. Az üzlet várhatóan ezen a héten nyithat, azonban az autókat csak bejelentkezés után lehet majd megtekinteni.

Az üzletet a Mészáros János tulajdonában álló Pegazus Autócentrum Kft. fogja üzemeltetni, a cégbírósági dokumentumok alapján már be is jegyezték a társaság egyik fióktelepének a székesfehérvári címet. Az iratokból kiderül, hogy az autókereskedelemmel és -bérléssel foglalkozó vállalkozás bérli a csaknem ezer négyzetméteres üzletet, aminek tulajdonosa a szintén Mészáros János tulajdonában álló Pegazus Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., vagyis Mészáros egyik cége a másiktól fogja bérelni a helyiséget.

Az utóbbi társaság ügyvezetője, Mészáros Roland a Magyar Narancs korábbi cikke szerint Mészáros László felcsúti polgármester fia. Mészáros László alpolgármester volt a településen, amikor Mészáros Lőrinc vezette azt. A leggazdagabb magyar öccse, Mészáros János pedig – üzleti tevékenysége mellett – 2006 óta a Fidesz önkormányzati képviselője Felcsúton.

Kiemelt videóink