Az orosz maffia kedvenc terepjárója lett a NER-elit státuszszimbóluma

autó
2022 szeptember 03., 12:20
comments 47

2021 áprilisában nagy karriert futott a magyar weben egy videó, amit az Átlászó riportere készített Rákay Philip NER-influenszerrel budakeszi lovardájának kapubejárója előtt. Rákay egy listaáron 48 milló forintba kerülő Mercedes G 500-as terepjáróból válaszolt újságírói kérdésre. Az autó azért is tűnt fel sokaknak, mert korábban senkit - legalábbis a kormánypárti holdudvarból senkit - nem sikerült szóra bírni egy ilyen gép volánja mögött. Pedig a Mercedes G-osztály már hosszú ideje - lassan tíz éve - a NER-es elit egyik kedvelt közlekedési eszközeként ismert, és úgy tűnik, továbbra sem megy ki a divatból.

link Forrás

Egészen a második Orbán-kormányig kell visszamennünk az időben az első G-osztály észlelésig. 2013-ban a HVG fotózta le Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadót egy ilyen autóban, volt feleségével, Kaminski Fannyval az utasülésen. Feltűnt a közvéleménynek is, és a sajtóban is Habony-Merciként kezdték emlegetni a dzsipet. A 444-nél is így hivatkoztunk rá, amikor egy kísértetiesen hasonló darab parkolt be az V. kerületi önkormányzat elé.

Habony kedveli a terepjárót, mint műfajt: 2006-ban egy Lexus RX-ből pattant elő, mielőtt lekaratézott egy nyugdíjas házaspárt a XII. kerületi Mese utcában. Viszont amint Mercedesre váltott, rögtön trendszetterré lépett elő.

2016-ban már Mészáros Lőrincet is G-Mercedes várta a Belügyminisztérium Széchenyi téri épülete előtt. Tiborcz István 2019-ben kezdett el használni egy hasonló terepjárót: a miniszterelnök veje egy német rendszámos Mercedes-AMG G 63-ban tűnt fel. (Előbb az Átlátszó szpottolta, aztán Ács Dániel is lekapta a Várkert Bazár előtt.)

Tiborcz István egy német rendszámú Mercedesben AMG G63 volánja mögött a Várkert bazárnál
photo_camera Tiborcz István egy német rendszámú Mercedesben AMG G63 volánja mögött a Várkert bazárnál Fotó: Ács Dániel/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.