Varga Judit másfél milliós órával a csuklóján jelentette be az olcsóbb sertéscombot

DIVAT
2022 január 13., 10:14
comments 41

Gyorsan végigszaladt a kormánypárti politikusok Facebook-oldalain az alapvető élelmiszerek árfixálásának híre. Elég olajozott az üzenet terjesztése mostanában a körükben. Az igazságügyi miniszternek szerencsére akadt egy képe, ahol épp a Fővám téri Nagyvásárcsarnok egyik hentespultjánál válogat a húsok közül. Íme:

link Forrás

A bejelentés ugye arról szól, hogy a tavaly októberi árakat vezetik vissza hat alapvető élelmiszer esetében. Így tehát elvileg pár száz forintot spórolhatunk a hat érintett termék vásárlásakor, de sok részlet még nem derült ki.

Mindezt a Csukló Szpotting nevű instaoldal szerint egy Cartier Clé de Cartier órával a karján közölte követőivel Varga. Ez az óra nagyjából másfél millió forintnyi dollárért rendelhető a gyártó oldaláról. Ráírtam a Csukló Szpotting órainfluenszerére, aki szerint erről a képről nehezen lehetne megmondani a pontos típust, de szerencsére már a nyáron készült pár jobb kép erről az óráról. Akkor a 168 óra meg is írta, hogy milyen elegáns Varga Judit viselete, ami még a miniszter férjét is kommentelésre ragadtatta.

„T. Szerkesztőség! Az órát én vettem a feleségemnek 40. születésnapjára tavaly szeptemberben. Az Önök által keltett látszat ellenére, az órát nem kellett feltüntetni a feleségem vagyonnyilatkozatában, mert abban csak a hathavi képviselői alapdíjat meghaladó értékű ingóságokat szükséges szerepeltetni. További jó munkát! MP” - írta akkor Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, Varga Judit férje a cikk alatti kommentekben.

Ha Varga maga vette volna meg az órát, az csaknem a teljes forintmegtakarítását elvitte volna a 2020-as vagyonnyilatkozata szerint, ugyanakkor a forinttartozásainak felét törleszthetné is belőle.

Varga Judit pár napja Margaret Thatcher egy híres bon mot-ját posztolta a Facebookon, melynek lényege szerint a baloldali kormányok mindig az öngondoskodásra képes társadalmi rétegek megsarcolásából finanszírozzák a szegényebbeket támogató társadalompolitikájukat.

link Forrás

Akkor még nem sejthette, hogy pár nappal később a saját kormánya próbálja majd az élelmiszer-termelőkkel/kiskereskedőkkel megfizettetni a népszerűsködést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.