Liz Cheney: „Trump nem alkalmas a vezetésre”

külföld
október 04., 07:04

Együtt kampányolt csütörtökön Liz Cheney volt republikánus kongresszusi képviselő (Dick Cheney volt alelnök lánya), és Kamala Harris demokrata elnökjelölt Wisconsinban.

Mindketten arról beszéltek, Donald Trump nem alkalmas arra, hogy vezesse az Egyesült Államokat, és arra kérték a választókat, az ország érdekeit helyezzék a pártérdek fölé. Szerintük Trumpot diszkvalifikálja a küzdelemből a Capitolium ostromában játszott szerepe, és az, hogy nem hajlandó elfogadni a 2020-as választási vereségét.

Harris és Cheney
photo_camera Harris és Cheney Fotó: KAMIL KRZACZYNSKI/AFP

Liz Cheney az egyik legjelentősebb republikánus, aki Harrist támogatja. A másik az édesapja, Dick Cheney, akit a demokraták még mindig gyaláznak az iraki háború csökönyös támogatása miatt.

Liz Cheney a kampányrendezvényen azzal viccelődött, ő már azelőtt republikánus volt, hogy „Donald Trump elkezdett volna szoláriumozni.”

Azt mondta, büszkén voksol Harrisre, ez lesz élete első szavazata egy demokratára.

Liz Cheney közösen kampányol Harrissal
photo_camera Fotó: KAMIL KRZACZYNSKI/AFP

Ezek a megjegyzések segíthetik Harrist abban, hogy megpróbáljon „udvarolni” a centrista és republikánus szavazóknak. A közvélemény-kutatások szerint nagyon szoros a küzdelem Trumppal, és Harrisnek úgy kell megnyernie a tőle tartó republikánusokat és függetleneket, hogy ne idegenítse el saját bázisát, különösen az olyan csatatér államokban, mint Wisconsin.

(Reuters)

Kiemelt videóink