Erőszakosnak tartja a közmédia Magyar Péter követeléseit

POLITIKA
október 05., 20:18

Miután szombat délután Magyar Péter megtartotta a propaganda elleni tüntetését az MTVA Kunugunda utcai székháza előtt, a közmédia közleményben utasította vissza a Tisza Párt követeléseit, amiket egyből erőszakosnak minősített.

„A közmédia visszautasítja azokat az erőszakos követeléseket, melyek a törvényi szabályokkal szembeszegülve ismételten kísérletet tesznek arra, hogy beavatkozzanak a közmédia működésébe, a szerkesztői szabadságba, a műsorstruktúrába, és politikai kézi vezérlést akarnak kialakítani a közmédia vonatkozásában. Ez az európai uniós szabályokkal is ellentétes” -írta az MTVA.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Majd listázták, hogy „Magyar Péter, büntetőeljárás alá vont európai parlamenti képviselő állításaival szemben” a 2022. évi országgyűlési választásokat követő egy évben (2022. április 3. és 2023. április 2. között) hányszor küldtek meghívót ellenzékieknek. Az MTVA állítása szerint

  • a DK 888 meghívást kapott, 1 esetben fogadta el azt, 887 alkalommal nem jelent meg, 1 alkalommal vett részt.
  • A Jobbik 718 meghívást kapott, 16 esetben fogadta el azt, 702 alkalommal nem jelent meg, 16 alkalommal vett részt.
  • Az MSZP 2964 meghívást kapott, 4 esetben fogadta el azt, 2960 alkalommal nem jelent meg, 4 alkalommal vett részt.
  • A Momentum 920 meghívást kapott, 10 esetben fogadta el azt, 910 alkalommal nem jelent meg, 10 alkalommal vett részt.
  • A Mi Hazánk 26 meghívást kapott, 26 esetben fogadta el azt, minden alkalommal megjelent, 26 alkalommal vett részt.
  • A Párbeszéd 666 meghívást kapott, egyetlen esetben sem fogadta el azt, 666 alkalommal nem jelent meg, egyetlen alkalommal sem vett részt.

A szombati tüntetés előtt Magyar Péter 16 pontos követeléslistát tett közzé, amiben többek között azt követelte, hogy azonnali hatállyal váltsák le Papp Dániel vezérigazgatót, menesszék a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság vezetőit, és szakmai alapon válasszák ki az új vezetőket, a pártok képviselőit a legutolsó országos választási eredmények arányában, azonos feltételekkel hívják meg a közmédiába, valamint szüntessék be a propagandát közvetítő orosz és kínai hírműsorokat és a sportműsorok alatt sugárzott „Hírek egy percben” című műsort.

Kiemelt videóink