Egyiptomi kézbe kerülhet az Ajka másodosztályú focicsapata

sport
október 06., 11:58

Száz százalékos tulajdonrészt szerzett a másodosztályban játszó FC Ajka focicsapatában az önkormányzat, mert így a klubot gyorsabban és hatékonyabban el tudják adni egy egyiptomi üzletembernek, írja a 24.hu.

Ajkai focisták ünnepelnek.
photo_camera Ajkai focisták ünnepelnek. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A lap szerint az üzletember már jelezte vételi szándékát, mellette társként Kiss József sejlik fel, aki az ezredforduló környékén a Veszprém LC-ben volt tulajdonos, később menedzserként is dolgozott, és Egyiptomban is van üzleti érdekeltsége.

A csapat új tulajdonosa csak az NB II-ben való részvételhez kapcsolódó jogokat, azaz a licencet, illetve a labdarúgók játékjogát vásárolja majd meg, mert az F.C. Ajka Kft. tulajdonában jelentős értékű, az önkormányzathoz tartozó vagyonelemek is vannak, azokat pedig nem akarják eladni.

Schwartz Béla polgármester szerint azért értékesítik a klubbot, mert az önkormányzat elérte teljesítőképessége határát, a jövő évben a csapat működtetéséhez pénzügyi forrásokat nem tud biztosítani, „így a biztonságos és eredményes szereplés megkívánja egy tőkeerős tulajdonos bevonását”.

Kiemelt videóink