Fegyveres beduin lövöldözött az izraeli Beér-Seva központi buszpályaudvarán

Terrorizmus
október 06., 15:06

Egy 25 éves nőt agyonlőtt és nyolc embert megsebesített az izraeli Beér-Seván, a központi buszpályaudvaron egy beduin merénylő kora délután – jelentette a mentőszolgálat Izraelben.

A fegyveres terrorista a buszpályaudvar több részén lövöldözött: egy gyorsétteremnél, egy kávéház mellett és az épület előtt. A mentők jelentése szerint két embert súlyos, négyet közepes, többeket pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

Izraeli arab pártok választási transzparensei a dél-izraeli Beér-Seva városához közeli Rahat beduin városban 2022. október 25-én.
photo_camera Izraeli arab pártok választási transzparensei a dél-izraeli Beér-Seva városához közeli Rahat beduin városban 2022. október 25-én. Fotó: Hazem Bader/AFP

A merénylőt a helyszínen agyonlőtték. Arije Doron, a rendőrség szóvivője azt mondta, még mindig folyik a terep felmérése és az esetleges bűntársak keresése.

A merényletet a katonai rádió jelentése szerint egy 29 éves, büntetett előéletű beduin férfi követte el, a Negev sivatag egyik beduin településének izraeli állampolgár lakója. (MTI)

Kiemelt videóink