Ki az a Gyekiczki Márton, aki botrányt okozott Orbán strasbourgi sajtótájékoztatóján?

POLITIKA
október 08., 15:22

Mennyiért árulta el a hazát? - kérdezte egy kék pulóveres férfi Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatójának első perceiben, majd jöttek a biztonságiak és kivezették. A DK-s Molnár Csaba szerint Orbán emberei vezették ki Gyekiczki Mártont, akik a terem előtt átadták őt az EP biztonsági embereinek, ők pedig elengedték. „Most is itt van Marci velünk” – írta.

link Forrás

Hamar híre terjedt, hogy a fiatalember az ellenzéki, helyben többséget alkotó Szövetség Érdért frakciójának önkormányzati képviselője, a DK tagja.

Ő volt az is, aki szeptember elején Kötcsén játékpénzt szórt Orbán elé.

Édesapja a 2020-ban, 63 évesen elhunyt Gyekiczki András szociológus, jogász, aki a Bibó István Szakkollégium tagja volt a Fidesz alapítóival egy időben. Különösen jó viszony fűzte a szintén pápai Kövér Lászlóhoz. Később, 1988 és 1990 között igazgatóként is vezette a szakkollégiumot.

Gyekiczki azonban a 90-es évek első felében nem tartott a Fideszbe a többiekkel, ő az SZDSZ mellett kötött ki, szakértőként dolgozott a pártnak. Kuncze Gábor idején belügyminisztériumi kabinetfőnök, Demszky Gábor mellett a Főpolgármesteri Iroda irodavezetője volt.

Gyekiczki Márton kötcsei akciója után Gyurcsány Ferenc is írt egy posztot róla és édesapjáról, amit így fejezett be: „Nem fontos, de megjegyzem, nem miattam politizál ez a kitűnő fiatal férfi.”

Gyurcsány nem hagyta szó nélkül Gyekiczki mostani akcióját sem, azt írt, büszke rá.

Kiemelt videóink