Elkezdték a toborzást a Revolut magyarországi fióktelepére

gazdaság
október 09., 08:50

A Revolut már keresi leendő magyarországi fióktelepének új munkavállalóit – írja a Revb.hu. Nyáron még csak arról volt szó, hogy „mérlegelik egy magyarországi fióktelep nyitását”, ezek szerint a mérlegelés részén már túl vannak.

A Revolut Bank UAB egyik alkalmazottja Linkedinen osztotta meg, hogy: „Teljes gőzzel dolgozunk a magyar fióktelepünk létrehozásán, és ehhez kiváló szakembereket keresünk”.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

A revb.hu azt írja, egy magyar fióktelep nyitásáról van szó, nem pedig leánybankról, vagyis a Revolut nem igényelne magyar banki licencet. Továbbra is a litván bankbetét biztosítás vonatkozna a számlákra, de lehetőség lesz magyar számlaadatok használatára, így egyszerűbb lesz magyar munkabért fogadni.

Szeptemberben a Revolut Bank vezérigazgatója, Joseph Heneghan, a vezérigazgató helyettese Vytautas Danta, illetve a Revolut magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Léder Tamás is találkozott Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel.

Az MNB tavasszal még ott tartott, hogy nagyon szeretnék ellenőrzésük alá vonni a Revolutot, és szerintük „megoldást jelentene, ha a Revolut itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel, kellő tőkeerővel, az OBA betétgaranciájával végezné tevékenységét”. (via Telex)