Tiborcz turai kastélya többé nem hotelként működik, az alkalmazottak egy részét is elküldték

belföld
október 09., 12:40

Tiborcz Istvánék már csak néhány hétig működtetik hotelként az ötcsillagos turai kastélyszállót, és az alkalmazottak egy részének is búcsút intettek az elmúlt hetekben – írja a 24.hu.

A lapnak az Orbán Viktor vejéhez, vagyis Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST azt mondta, a kastélyszállót nem zárják be, csak az üzleti modellt változtatják meg. Azt írták, a menedzsment „a privát bérlések és az egyedi rendezvények iránt jelentősen megnövekedett igényekre” reagált, és a klasszikus hotelszerű működés helyett a csoportos szálláshely-szolgáltatásra, valamint a rendezvények kiszolgálására állnak át. Vagyis céges és üzleti eseményeket, egyedi rendezvényeket, esküvőket, kulturális programokat tartanak majd, esetleg újra odaadják a helyet Justin Biebernek egy kis bulizásra, vagy a TV2-nek egy újabb ismerkedős reality forgatásához. A Botaniq Hotel néven ismert kastélyt egyébként négy éve nyitották meg, azóta gyakorlatilag folyamatosan veszteséges volt.

A BDPST közölte, hogy „az üzleti modellben történt váltás szervezeti átalakulásokat is szükségessé tett”, a működést szűkebb szakmai stábbal oldják meg, de a távozni kényszerülő dolgozók jelentős részét elhelyezik a cégcsoporton belül. Pontos számokat nem közöltek.