Gerilla hadviselésben jártas kutatót igazolt a Szuverenitásvédelmi Hivatal

POLITIKA
október 11., 08:33

Ismét egy hatásos, hangeffektekben bővelkedő videóban jelentette be új munkatársát a Szuverenitásvédelmi Hivatal, a volt III/III-as Horváth József után most Somkuti Bálintot.

„A posztmodern háborúkat új paradigmák határozzák meg. A nyilvánosság frontján is zajlanak a modern érdekérvényesítés lépései, a modern háborúk küzdelmei. A szemünk láttára változott meg minden. A tét továbbra is az, hogy időben azonosítsuk és felismerjük azokat a lépéseket, amelyek a modern hadviseléshez tartoznak”

- mondja a videóban Somkuti, aki korábban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, illetve az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatótanára volt. A Szuverenitásvédelmi Hivatal közleménye szerint a „fő kutatási területe a modern érdekérvényesítés, napjaink katonai műveletei, valamint a nem-hagyományos módszerek, elsősorban a gerilla és irreguláris hadviselés.” Kisfilmjét Somkuti azzal zárja, hogy

„Magyarországnak senki sem adhat mattot. Ezért dolgozom a szuverenitásvédelmi hivatalnál.”

Emellett persze fizetésért is dolgozik, valószínűleg elég jó fizetésért: a Hivatal vezetői a minisztereknél is jobban keresnek.

Lánczi elnök bruttó 5,4 milliót, az elnökhelyettes bruttó 3,7 milliót, a volt III/III-as Horváth József bruttó 2,4 milliót keres havonta.