P. Diddy jövő májusban áll bíróság elé

külföld
október 11., 11:57

Jövő májusban kezdődik Sean „Diddy” Combs rapper és producer tárgyalása. Combst még szeptember közepén tartóztatták le, az ügyészség szerint drogokkal és erőszakkal kényszerített nőket és férfiakat - köztük kiskorúakat is - hogy „szexuális vágyait kielégítsék”. Az ellene felhozott vádak között szerepel a zsarolás, a bántalmazás, a szexkereskedelem és prostitúcióra való kényszerítés.

Combs a letartóztatásakor ártatlannak vallotta magát, a vádirat szerint azonban a szórakoztatóipari mogul az üzleti birodalmát - köztük a Bad Boy Entertainment nevű lemezkiadót - használta arra, hogy szexmunkásokat csempésszen egyik államból a másikba a villáiban megrendezett bulikra. Ezeket az összejöveteleket freak offként, azaz megborulásként is emlegették. A bulikon Combs szexuális aktusra kényszerítette a résztvevőket, miközben filmezett és maszturbált.

A vádiratban nincs olyan állítás, amely szerint maga Combs nemkívánatos szexuális kapcsolatot létesített volna nőkkel, azzal azonban vádolják, hogy fizikailag bántalmazta őket.

Ha bűnösnek találják, életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat. (Sky News)

Szerző: Balogh Boglárka