Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, aki megölte a szüleit, aztán négy évig a holttestekkel élt együtt

külföld
október 12., 10:51

Egy angol nőt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mert 2019-ben hidegvérrel megölte a szüleit, és egészen a 2023-as lebukásáig a holttestekkel együtt lakott az essexi házukban, írja az esetről beszámoló Guardian.

Virginia McCulloughot a 70 éves apját gyógyszerekkel mérgezte meg, amiket összetörve az idős férfi alkoholos italába kevert. Majd másnap brutálisan végzett a 71 éves anyjával, akit először egy kalapáccsal vert agyon, aztán egy konyhakéssel szúrt többször mellkason.

Apjának, John McCulloughnak, aki egyetemi oktatóként dolgozott, az egykori hálószobájában épített egy rögtönzött sírhelyet beton téglákból, amit takarókkal fedett le és számos képet és festményt helyezett a tetejére. Édesanyját, Loist egy ruhásszekrényben, hálózsákba csomagolva találták meg a rendőrök az essexi ház legfelső emeletén.

A gyilkosságokra azután derült fény, hogy a szülők orvosai aggódni kezdtek, mivel régóta nem jelentek meg a vizsgálatokon, emiatt 2023. szeptember 15-én a rendőrség behatolt az idős házaspár otthonába, ahol lányuk Virginia bevallotta a kiérkező rendőröknek, hogy meggyilkolta a szüleit.

„Tudtam, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik. Jogos, hogy letöltsem a büntetésemet.” - mondta Virginia a rendőröknek, akik megdöbbenve hallgatták, ahogy a nő óriási könnyelműséggel beszámol szülei megöléséről. Majd hozzátette, hogy: „Fel a fejjel, legalább elkaptátok a gonosztevőt”.

Virginia évekig hazudozott arról, hogy merre vannak a szülei és haláluk után is felvette a nekik szánt nyugdíjat. A pénz egy részét pedig online szerencsejátékra költötte. Az ügyészség szerint 2018 június 1. és 2023 szeptember 14. között 21 193 fontot (kb. 10 millió Ft-ot) herdált el. Virginia McCullough legkorábban 36 év múlva szabadulhat.

Szerző: Szántó Dániel