Elkezdték lebontani a Tündérhegyi Pszichiátriát, de a kutyapártos Kovács Gergelyék a törvény nevében közbeléptek

belföld
október 12., 08:48

„Kiküldtük a Kormányhivatalt a rendőrséggel, akik ma délután leállíttatták a Tündérhegyi Pszichiátria épületének bontási munkálatait, illetve kötelezték a tulajdonost az általa okozott életveszélyes állapot elhárítására” – írta Kovács Gergely, a XII. kerület újonnan megválasztott Kutyapártos polgármestere. A bontást annak ellenére kezdte meg a tulaj, hogy a villaépület 2026-ig védettséget élvez – addig van ugyanis az értékvédelmi felülvizsgálat határideje.

Mára teljesen lepusztult az épület, amit a vandálok is előszeretettel látogatnak
photo_camera Mára teljesen lepusztult az épület, amit a vandálok is előszeretettel látogatnak Fotó: Wikipedia

Kovács azt írta, hogy az önkormányzat „a védett épület helyreállítására fogja ezután kötelezni a céget, mert a látszat ellenére, vannak még törvények az országban”. Arról, hogy a pusztuló ingatlan hogyan vándorol NER-es kézből NER-es kézbe, itt írtunk bővebben.

Kovács reméli, hogy „talán tanulnak annyit a történtekből az ingatlanbefektetők, hogy a XII. kerületben mostantól be kell tartani a szabályokat és az új vezetés nem a befektetők, hanem a kerület lakosainak az érdekeit fogja nézni”. A kutyapártos polgármester korábban azt ígérte, hogy októbertől külön figyelmet fordítanak a kerületben lévő elhagyatott ingatlanok állagmegóvására.

link Forrás