Rejtélyes, tésztaszerű anyagból álló, öklömnyi gombócszerűségek sodródtak a partra Új-Fundlandon

ÉLET
október 13., 18:02

Jó hónapja találták a helyiek az első, partra sodódott furcsaságokat Új-Fundland déli strandjain, Placentia Bay környékén: nagyjából arasznyi átmérőjű vagy valamivel kisebb, ismeretlen, puha, fehéres anyagból álló, öklömnyi dolgokról van szó, amelyeket már a hatóságok is vizsgálnak. Egy helyi férfi szerint leginkább puha kelttésztára hasonlítanak, mintha valaki kenyeret dagasztott volna, ami nem sikerült.

Tény, ami tény, az érintett partszakaszok úgy néznek ki, mint a Duna újlipótvárosi partja a covid-járvány kitörésének első évfordulóján, amikor egyszerre ezrek jöttek rá, micsoda értelmetlen önszívatás otthon kenyeret dagasztani és levonták a logikus következtetést:

A beszámolók szerint batyuk szaga növényi olajéra emlékeztet. Százával vetődtek partra egyes szakaszokon.

Egyelőre csak találgatások vannak, hogy mik lehetnek ezek, illetve pár hivatalos szerv képviselői nyilvánultak meg az ügyben, kizárva egyes lehetőségeket, bár az még a BBC cikkéből sem derül ki, hogy milyen alapon, milyen mélységű vizsgálatok alapján:

  • az Environment and Climate Change Canada szóvivője szerint az anyag nem kőolajszármazék és nem is biodízel vagy más bioüzemanyag
  • a Fisheries and Oceans Canada tengerbiológusa szerint nem tengeri szivacsról van szó, sőt szerinte nem is szerves anyagból állnak a pacák.
  • A Parti Őrség szerint nem hungarocell, bár ezt speciel bárki meg tudta volna mondani

De az biztos, hogy az érintett hatóságok még nem zárták le a vizsgálataikat.

Ha értelmes idegen lények lennének, visszakereshető lesz, hogy mi már 2024. október 13-án, közel egy évvel a Tésztainvázió előtt megpendítettük ezt a lehetőséget!