67 nap hánykolódás után mentettek ki egy orosz férfit a csípős hideg Ohotszki-tengerből

baleset
október 15., 17:45

Kimentettek egy orosz férfit, aki 67 napig sodródott egy kis hajón a csípős hideg Ohotszki-tengeren, de a 46 éves Mihail Picsugin fivére és annak tizenéves fia meghalt a megpróbáltatások során – közölte a RIA Novosztyi orosz állami média.

Az orosz ügyészek által közzétett mentési videón egy narancssárga mentőmellényt viselő szakállas férfi látható, amint egy kis katamaránon lebeg egy rúdra emelt vörös zászlóval, miközben a mentőegységek azon dolgoznak, hogy elérjék.

link Forrás

Az Ohotszki-tenger Kelet-Ázsia leghidegebb tengere: nagyrészt Szibéria és a Kamcsatka-félsziget zárja körül, általában október és március között fagy be.

A két felnőtt férfi és az egyikük 15 éves fia augusztus 9-én indult útnak a katamaránon, de „egy idő után megszakadt velük a kapcsolat, a tartózkodási helyük ismeretlen maradt” – közölte az orosz távol-keleti közlekedési ügyészség szóvivője, Jelena Krasznojarova, aki szerint a férfit „október 14-én 22 óra körül a katamaránt egy halászhajó vette észre, ami az Ohotszki-tengeren haladt el a Kamcsatkai területen lévő Uszt-Kajrjusovo település közelében”.

Az ügyészek közölték, hogy még dolgoznak az eset körülményeinek feltárásán, és vizsgálják a vízi közlekedés biztonságának megsértése, két vagy több ember halálát okozó gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés biztonságának megsértése vádját.

A kimentett férfi felesége az orosz állami médiának azt mondta, a férfi súlya szerepet játszhatott a túlélésben, mivel kb. 100 kilós volt. Az asszony a RIA Novosztyinak elmondta, hogy Picsuginnak, a férfi elhunyt testvérének és az unokaöccsének kb. két hétre elég élelme volt.

Picsugint orvosi kezelésre egy kórházba vitték a távol-keleti Magadanba. (A városról hét éve alapos cikkben számoltunk be.) Picsugin „súlyos állapotban van, lefogyott, de eszméleténél van” – mondta a RIA Novosztyinak a sodródó hajót megtaláló halászcég igazgatója. (BBC)