Egyre komolyabbnak néz ki Mbappé nemierőszak-ügye, ezt lehet tudni róla jelenleg

bűnügy
október 15., 14:08
photo_camera Mbappé a Real Madrid Lille elleni BL-meccsén, a kispadon ülve. Fotó: SAMEER AL-DOUMY/AFP

Nemierőszak-ügybe keveredett Kylian Mbappé, a világ egyik legismertebb focistája Stockholmban. Ami hétfőn még nevek és bizonyítékok nélküli cikkezés volt pár svéd lapban, az keddre sokkal kézzelfoghatóbb esetté kezd válni, részleges hivatalos megerősítésekkel.

Hogyan robbant ki az ügy?

A legnagyobb svéd bulvárlap, az Aftonbladet arról írt hétfőn, hogy miután Kylian Mbappé és baráti társasága a múlt hét közepén néhány napra Svédországban járt szórakozni, a stockholmi rendőrség eljárást indított egy ez idő alatt - konkrétan múlt csütörtökön - a svéd fővárosban, egy szállodában elkövetett állítólagos nemi erőszak gyanúja miatt. Az ügyet kirobbantó cikk nem állította, hogy maga Mbappé gyanúsított vagy személyesen érintett lenne az ügyben, végig „Mbappéról és társaságáról" írtak. Mbappé a Twitteren reagált, nagybetűkkel FAKE NEWS-nak nevezve az egészet, olyan utalást téve, hogy a szerinte koholt hír összefüggésben lehet azzal, hogy kedden, vagyis ma megy el a meghallgatására a francia Professzionális Labdarúgó Ligához.

Mbappé ugyanis 55 millió eurót követel egykori klubjától, a PSG-től, amely nem akar fizetni, ez a jogvita zajlik a Liga előtt jelenleg. Mbappé utalásának olyan a hangulata, mintha azt feltételezné, hogy a PSG állhat az álhír mögött, bár ezt nem mondja ki ilyen egyértelműen. Mbappé képviselője hétfőn este közleményt juttatott el az AFP hírügynökséghez, amiben az Aftonbladet állításait „teljesen hamisnak és felelőtlennek” nevezték, és jogi ellenlépéseket helyeztek kilátásba. Az ügy miatt a Real Madrid vezetői hétfőn este válságtanácskozást tartottak.

Mi az, amit biztosan tudni?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.