Kamala Harris szerint Trump instabil, zavart, és korlátlan hatalomra törekszik

külföld
október 15., 07:52

„Figyeljék a gyűléseit. Hallgassák a szavait. Elmondja, hogy ki ő, és elmondja, mit tenne, ha elnökké választanák” – mondta Donald Trumpról Kamala Harris az egyik csatatérállamban, Pennsylvaniában tartott hétfői rendezvényén. A CNN tudósítása szerint az alelnök arra figyelmeztetett, hogy az exelnök instabil, zavart, és korlátlan hatalomra törekszik.

photo_camera Fotó: MICHAEL M. SANTIAGO/Getty Images via AFP

Trump a héten volt a számára baráti Fox News vendége, ahol azt mondta, a választás napján a Nemzeti Gárdát vagy a hadsereget is bevetné a belső ellenség legyőzésére. „Szerintem a nagyobb probléma a belső ellenség. Van néhány nagyon rossz emberünk. Van néhány beteg emberünk. Radikális baloldali őrültek” – mondta a műsorban.

„Hallották a szavait” – mondta Harris. „A Pennsylvanián belüli ellenségről beszél... Mindenkit, aki nem támogatja őt, vagy nem hajlik meg az akarata előtt, hazánk ellenségének tekinti.”

Alelnökjelöltje, Tim Walz szerint Trump győzelme esetén veszélybe kerülhetnek az alapvető politikai szabadságjogok. A minnesotai kormányzó azt mondta, a gondolattól, hogy az elnök csapatokat vethet be az amerikaiak ellen, „felfordul a gyomra”, és Trumpot „ízig-vérig fasisztának” nevezte.

Harris kampányának taktikája az utolsó hetekre egyértelműen az, hogy megmutassa a különbséget a két jelölt között, hogy veszélyesnek és instabilnak állítsa be a republikánus Trumpot, ehhez pedig felhasználják a volt elnök saját és korábbi segítőinek szavait is. Egy új, arizonai reklámkampányban Harris azokat a republikánusokat célozza, akiket ugyan elidegenített Trump viselkedése, de még nem hozták meg azt a nehéz döntést, hogy a másik párt jelöltjére szavazzanak. Harris azt is bejelentette, hogy interjút ad a Fox Newsnak, ezzel is kontrasztot teremtve Trumppal, aki ritkán hagyja el a jobboldali média buborékát.